Dampdicht          Film Blowerdoor
Een luchtdichtheidsmeting is feitelijk een druktest
Een dummydeur met daarin een grote ventilator wordt in no time in een kozijn geplaats. De geavanceerde en gekalibreerde ventilator zal een druk verschil tussen binnen en buiten het gebouw opbouwen van 10-50 Pascal. Om dit drukverschil constant te houden zal de ventilator een aantal liters lucht moeten verplaatsen. Zie daar we weten het aantal liters dat een gebouw lekt bij die bepaalde druk.

Natuurlijk komt er iets meer bij kijken maar in principe is dit wat we meten. Trebla Services werkt met geavanceerde meetsoftware die het mogelijk maakt metingen te doen volgens NEN 2686, NEN-EN 13829 en de standaarden van de Air Tightness Testing and Measurement Association. Zo kunnen wij dan ook bepalen of de theoretisch waardes die hebben geleid tot het Energieprestatiecertificaat op waarheid berusten.

Energie besparing en wooncomfort

Bij bestaande gebouwen is een luchtdichtheids meting de methode om luchtlekken in uw woning op te sporen. Dit doen we met de rookmachine en of thermografie met draaiende blowerdoor. Hierdoor kunt u heel wat energie kosten besparen en daarbij het wooncomfort verhogen.
 

Trebla Services is gecertificeerd om luchtdichtheids metingen te doen, Domestic Airtightness Certifcate number DB 10019.

 

Weer en wind

 

Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen.

Trebla Services    Dr. Schaepmanstraat 2    6931 DN Westervoort    e-mail: hello@vanderbilt.eu    mobiel: 06 123 1357 0    KvK nr.: 52 322 726

© Trebla Services 2020