Hoe werkt het          Dampdicht          Film Blowerdoor
Luchtdichtheid testen met Blowerdoor
Een goede luchtdichtheid van een gebouw vergroot het wooncomfort en bespaart energie. Zodra er een scheurtje in de jas van een gebouw zit, de thermische schil, ontstaat er onnodig en onwenselijk energieverlies, verlies aan wooncomfort, vochtproblemen en een verstoring van de juiste ventilatie.

Trebla Services is gespecialiseerd en gecertificeerd in het doen van luchtdichtheids metingen. Wij maken gebruik van de gekalibreerde Retrotec Blowerdoor en werken volgens de Nederlandse normen. Certificaten zijn door BINDT (British Institute of Non-Destructive Testing) en ATTMA (Air Tightness Testing and Measurement Association) erkend.

In het bouwbesluit en normen zijn de luchtdoorlatendheid van een gebouw vastgelegd. Voordat de bouwvergunning wordt afgegeven moet de theoretisch luchtdoorlatendheid worden berekend, Energieprestatiecertificaat (EPC). Er is echter maar een manier om te controleren of een gebouw werkelijk aan de wettelijke eisen voldoet! Een luchtdichtheidsmeting met de Blowerdoor.

Trebla Services is ook gecertificeerd in de thermografie. Luchtlekken kunnen perfect met thermografie zichtbaar worden gemaakt met de Blowerdoor. De Blowerdoor zal de luchtstromingen door de luchtlekken forceren waardoor ze makelijker the vinden zijn. Daar waar koude lucht binnen treedt, infiltratie of warme lucht naar buiten ontsnapt, ex-filtratie, zal het warmtebeeld worden verstoord. Indien gewenst kan Trebla Services ook chemisch rook (rookmachine) inzetten om luchtlekken aan te tonen.

Een luchtlekkage is een ongecontroleerde stroom van lucht door een opening buiten de ventilatie om.

ATTMA

Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen.

Foto F.Dam

Trebla Services    Dr. Schaepmanstraat 2    6931 DN Westervoort    e-mail: hello@vanderbilt.eu    mobiel: 06 123 1357 0    KvK nr.: 52 322 726

© Trebla Services 2020